Oranje Bolwerck

Oranje Bolwerck, getypeerd door het bastion (Bolwerck) markeert de zuidpunt van de oude vestingstad Oudewater. Hier komt een kwalitatief hoogwaardig en markant gebouw. Het concept en de suggestie van de robuuste stadsmuur is geïnspireerd op de contouren van de historische verdedigingslinie uit 1747.
Langs het water van de monumentale Grote Gracht volgt de stadsmuur de contour van de vesting. Op deze robuuste stadswal verrijst een modern appartementengebouw van twee lagen met daarop een terug liggende penthouse etage. Er zijn klassieke uitgangspunten gebruikte zonder een klassiek gebouw te maken. Er is inspiratie opgedaan uit het muziekhuis op het gebied van steenkleur, plint en sierbanden.

De nieuwbouw is geïntegreerd in haar omgeving door aan de grachtzijde een groene buitenwereld te maken en aan de St. Janstraat een stedelijke binnentuin. De zichtlijn van de Lange Burchwal richt zich door een entreepoort van ca 5,5 meter breed en 5,5 meter hoog op het achtergebied.